Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 20:59 - Интернет зависимост
Автор: shokolad4e88 Категория: Технологии   
Прочетен: 697 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 23.08.2011 18:22


След ред случки тези дни се замислих за виртуалните отношения и си зададох въпроса :толкова ли в реалния живот не остана пространство за общуване, че още с влизането у дома и сядането пред компютъра търся приятели онлайн?

Знам ,че не е така ,че реалното има друго усещане,дава друга емоция,но пък виртуалните отношения са изключително простичко конструирани .Представяме си точно онова което търсим у хората,което искаме да чуваме от тях,търсим хора които приличат на нас самите,имат поне близки навици и интереси,вкусове...

В тази паралелна вселена от никове и пароли,можем да реализираме най-различни потребности Тук хората изпробват качествата си на съблазнители,както и на нахакани такива

Тук могат да се срещат и разделят,след като "преживеят" заедно определено време във виртуала.

В сайтовете се намира всичко -от споделяне на самота до най-нестандартните фантазии.

Чела съм ,че хора с неустойчива психика стават зависими от интернет ,но не е ли по-страшно от тази зависимост опустошителното обедняване на въображението ?

А тук в нета то се развихря.Винаги има малки знакчета,които са в състояние да развълнуват и да задействат алхимията на желанието!

Тук ме омагьосва лекотата с която възникват нови,с нищо необвързващи отношения Виртуалността ни дава възможност да се приближим към това което изглежда непозволено наяве

Колкото за и против да чуя за пристрастяването към интернет -едно е истина В днешния свят интернет е необходимост ,а не прищявка !
Учени от Лос Анджелис са направили изследване, резултатите от което категорично показват, че активното използване на интернет променя не само начина на живот на човека, но и работата на мозъка му. Според специалистите мозъчната активност става по-интензивна при при търсене в глобалната мрежа.

Изследователите са на мнение, че активният потребител на мрежата по-бързо филтрира информацията и взема решения. Той обаче по-трудно разпознава мимиките и се затруднява да общува с хора в реалния живот. Изследователите подчертават, че мозъкът е бързо адаптираща се система и постоянното ползване на интернет води до изменения в дейността му.

sex shop

Но учени от цял свят все по-често алармират, че злоупотребата с новите технологии може да доведе не само до психически, но и до физически изменения и дори увреждания.

Специалистите са на мнение , че се е зародила нова болест, дължаща се на злоупотребата с глобалната мрежа - интернет зависимост.

Ортопедите вече говорят за “синдрома на компютърната мишка”. Това е професионално заболяване за наблюдавано най-вече при хората, използващи продължително време компютър.

Психолозите отдавна предупреждават, че онлайн зависимостта може да разруши живота на човека. Например, само в Германия от интернет зависимост страдат около 2 милиона човека, които възприемат виртуалния живот за реален.
За много млади германци практически цялото време преминава онлайн: в интернет те играят, чатят, флиртуват, пазаруват и работят. Става все по-трудно хората да бъдат откъснати от екрана. По трудно става и общуването лице в лице, както и разпознавани на мимиките и емоциите в реалния живот.

Според специалистите, за развитието на зависимостта от новите технологии важна роля са изиграли и мобилните телефони. Например, медиците отбелязват, че ако човек не се отделя от телефона си нито за секунда, това вече е много тревожен симптом.
Статистиката показва, че около 10 процента от любителите на компютърни игри се нуждаят от медицинска помощ. Един от симптомите на компютърната зависимост е т. нар. “синдром на компютърната мишка” (Repetitive Strain Injury – RSI синдром). Този симптом се изразява в нарушение на нормалната работа на мускулите на ръката, гърба и шията, поради еднообразните и повтарящи се движения при работа с компютър.

За профилактика против RSI синдрома и интернет зависимостта лекарите съветват един път на всеки час да се правят упражнения за раздвижване на ръцете, да има самоконтрол и най-вече да не се прекарва цялото свободно време пред компютъра.



Гласувай:
2




1. анонимен - Правилно!
25.02.2011 21:09
Много се смахнаха из страниците на нета! За пример смахнатост са т.н. "поетеси", които, като лабилни, увредени и комплексирани хора, зарязаха деца и мъже и се вживяха в ролята си на невести, самодиви, любовнички и всякакви, задълбочиха шизофренията си и станаха за смях на околните.;))
цитирай
2. miaa - Здравей :)
25.02.2011 21:13
Интернет пространството зарежда със позитивизъм!
Емоците идват и си отиват, но остават виртуалните приятелства и хубавит мигове.
Не му мисли много:) Потопи се и се наслаждавай.
Естествено,в реалността са истинските отношения..любовта и приятелството..
Лошото е, че хората се отчуждихме...И престанахме да се доверяваме един на друг!

цитирай
3. анонимен - а на когото не му обръщат внимание
25.02.2011 21:16
започва да разговаря сам със себе си. пише си анонимни коментари и се изкарва
много изтормозен от някого:)
обаче винаги на лъжата краката са къси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shokolad4e88
Категория: Технологии
Прочетен: 8023
Постинги: 1
Коментари: 3
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930